Oldalak

2010. február 28., vasárnap

BRUGGE 02.26.


Időben kelés, mert 9-kor találkozó a pályaudvaron. Az idő valahogy csak eltelt hipp-hopp szendvicsgyártással és táska összepakolással, így az ajtóban azon gondolkodtam, hogy is fogok időben odaérni és ekkor, lássatok csodát teljes valójában ott állt előttem a bejáratnál az egyik francia csoporttársam, aki épp indulóban volt a bicajával. Kiderül szomszédok vagyunk, majd felajánlotta, hogy felpattanhatok a csomagtartóra :). Persze végignevettük az utat - úgy éreztem magam, mint majom a köszörűkövön - szemerkélt az eső, majd jött a macskakő a relaxáló rázkódással, de ennek hála időben értünk oda. Vonatunk késett egy kicsit, de volt hely, így kényelmesen elhelyezkedtünk.

Bruggébe megérkezve fogadott minket a koordinátorunk. Teljesen lenyűgözött mind a város, mind a Tanárnő tudása. Miközben sétáltunk egyfolytában mesélt mindenféle királyokról, legendákról, csatákról. Az alábbiakban pár dolgot mesélek Bruggéről.

Ahogy megérkeztünk, feltűnt a sok bicaj a pályaudvaron. Ennek oka, hogy kicsi és lapos a város, így a legegyszerűbb így közlekedni. Reggel az emberek csak felpattannak, irány a pályaudvar, kikötik a cangát és vonattal mennek más városba dolgozni. Este, amint megérkeznek és eszükbe jut, hogy hopp, nincs otthon kenyér, csak pár lépés az állomás melletti bolt, ahol be tudnak vásárolni, majd haza kerékpároznak.



Vajon hány éves lehet ez az épület? 200-300?




Nos igazából Brugge törekszik arra, hogy megtartsa a középkori város látszatát, azonban ez az épület kb. 50 éves. Nem látni modern épületet, mindegyik ebben a stílusban épül.

Az alábbi képen látható házak, olyanok, mint egy kis falu a városban. Régen, amikor a férfiak elmentek a Szent Földre harcolni, sokan nem tértek vissza közülük, így sok nő egyedül maradt. Mivel nehezen tudták fenntartani magukat egyedül, így összeköltöztek és ilyen házakban laktak. Most némelyikben szociálisan hátrányos helyzetűek laknak, vagy kiadják diákoknak.



Ez a Mi Asszonyunk templom, Michaelangelo szobrával.





Pár kép még a városról és a városháza, ahol véget ért kirándulásunk.








Este 7-re értünk haza, átfagyva az egész napos hideg széltől, de remek hangulatban. Este végre sikerült betöltenem egy filmet, amin jókat kacagtam és közben levest ettem, amit nagy ügyesen előző nap főztem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése